Produse pentru anghinare uscată (2)

Legume - Chanterelles

Legume - Chanterelles

Ele se recunosc după pălăria lor în formă de pâlnie, de culoare gri închis sau nuanțată cu galben luminos. Carnea lor este gălbuie și aromată. Sunt folosite în special în amestecuri. Sfaturi de preparare Chanterelle-urile provenite din natură, deși controlate la recoltare și la ambalare, trebuie curățate respectând principiile următoare: - Tăiați 2-3 mm din tulpini - Periați delicat ciupercile, pălăria și lamela cu ajutorul unei pensule mici pentru a le curăța de eventualele spini sau crenguțe prezente. - Spălați doar dacă este necesar (prezența pământului), trecând ciupercile sub apă sau ștergându-le delicat. Gătire: întotdeauna să le prăjiți la "foc iute" în tigaie și să le consumați crocante, de preferat. Ciupercile tăiate și „gata de utilizare” necesită, desigur, doar să fie gătite. Sfaturi de conservare Chanterelle-urile pot prezenta caracteristici diferite în funcție de perioada de recoltare sau de...
Ciuperci - Morile

Ciuperci - Morile

Morile sunt ciuperci de primăvară cu un capac alveolat de culoare brun deschis, cu picior alb și pulpă albicioasă. Morile sunt comestibile excelente, cu condiția să fie gătite suficient. Sfaturi de preparare Ciupercile de pădure provenite din natură, deși controlate la recoltare și la ambalare, trebuie curățate respectând principiile următoare: - Tăiați 2-3 mm din picioare - Periați delicat ciupercile, capacul și lamelele cu ajutorul unei pensule mici pentru a le curăța de eventualele spini sau crenguțe prezente. - Spălați doar dacă este necesar (prezența pământului) trecând ciupercile sub apă sau ștergându-le delicat. Gătire: întotdeauna prăjiți-le la "foc iute" în tigaie și consumați-le crocante, de preferință. Sfaturi de conservare Morile pot prezenta caracteristici diferite în funcție de perioada de recoltare sau de proveniență. Din acest motiv, ne străduim întotdeauna...